Vragen om geld blijft voor veel mensen iets dat ze liever niet doen. Als je geld voor jouw doel of project nodig hebt zal je echter om geld moeten (leren) vragen.

Dus…durf jij het?

Met het nieuwe jaar aan de horizon geven we je een drietal tips die het vragen om geld gemakkelijker maken. Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Ja het kan echt, plezier hebben in vragen om geld voor jouw project. Als het lukt kan het je heel veel plezier brengen. Als iets zoveel plezier brengt is het ook niet echt iets om bang voor te zijn.

Reset je manier van denken: Maak vragen om geld simpel.

We helpen je graag met de volgende tips.

Tip 1: Herhaal het volgende:

Bedenk dat je niemand lastigvalt wanneer je om geld vraagt.

Nogmaals:

Je valt niemand lastig wanneer je om geld vraagt.

In plaats daarvan is dit wat je doet:

Je geeft iemand de kans om te helpen een probleem of onrecht op te lossen. De gift zal niet alleen een positief effect hebben op de levens van anderen maar zal eveneens het leven van de gever verrijken. Hij/zij helpt met zijn met de gift daadwerkelijk kinderen, jongeren, ouderen of iedere andere doelgroep waarvoor jouw project zich sterk maakt.

Met deze manier van denken heb je de strijd al half gewonnen, niet moeilijk, toch?

Tip 2: Geef jezelf enig krediet:

Verontschuldig je niet voor wat je doet.

Je bent dag in dag uit bezig de wereld een beetje beter te maken. Hoeveel mensen kunnen dat eigenlijk zeggen?

Dus, wees trots op wat je doet, dat geldt ook voor het vragen om geld. Je bent bijzonder want je zet je belangeloos in om de wereld een beetje beter te maken.

Als je gaat om het vragen om geld, vergeet dit dan niet:

Je verkoopt geen product of dienst maar je helpt anderen!

Als iemand een donatie geeft voor jouw project geef je die ook de geweldige mogelijkheid om het verschil in levens van anderen te maken. Stop dus met verontschuldigen voor het vragen want je geeft anderen de kans om bij te dragen aan een betere wereld.

Tip 3: Erken je beperkingen.

Waarschijnlijk ben je geen professionele verkoper en heb je niet zoveel ervaring in het vragen om geld aan anderen. Veel mensen vinden praten over geld lastig, zo zijn we opgegroeid. Geen wonder dat je er tot op heden zo tegen aan keek.

Je manier van denken resetten en jezelf enig krediet geven helpen je een eind op weg om de angst om geld te vragen te verhelpen. En met meer kennis heb je de sleutel naar succesvol fondsenwerven in de hand.

Geef je zelf nogmaals enig krediet, het is geen probleem dat je niet (precies) weet hoe fondsenwerving in zijn werk gaat. Je kunt je kennis relatief snel vergroten door bijvoorbeeld tips en blogs op het internet te lezen en dan……gewoon te vragen….en te leren….nee te leren accepteren (niemand wijst jou persoonlijk af) en door te gaan met vragen….en anderen de kans te geven een goed gevoel te krijgen.

Je valt niemand lastig als je om geld vraagt.

Je bent bezig de wereld een beetje beter te maken!

Veel succes!

Ontvang een gratis stappenplan fondsenwerving!

Check je mailbox binnenkort en veel plezier met het stappenplan fondsenwerving