Bedankt en informeert jouw stichting genoeg?

Goede doelen verkrijgen geheel of in belangrijke mate hun geld vanuit onze maatschappij.  Doorgaans belangeloos doneren bijvoorbeeld particulieren, bedrijven en vermogensfondsen geld en maken daarmee fantastische projecten mogelijk. Projecten realiseren zonder deze financiële steun is ondenkbaar. Dan zullen de goede doelen hun donoren natuurlijk goed informeren over de resultaten? Onderzoek laat zien dat dit helaas absoluut niet het geval is.

Onbegrijpelijk en ongehoord!

Als je als goede doel geld ontvangt laat dan zien dat je dankbaar bent. Dat geldt voor iedere gift die je ontvangt. Stuur een e-mail, brief, kaart of wat dan ook. Zorg dat de donor weet dat je organisatie erg dankbaar is. De donoren maken al je mooie werk mogelijk en zonder hen zou al dat goede werk niet kunnen worden uitgevoerd. Wanneer je dat doet onderscheidt je je bovendien van de grote meerderheid, die doen dat namelijk niet of erg weinig. Zorg dat jouw organisatie structureel dankbaar is en val op met een dankbare houding.

Je organisatie heeft het geld ontvangen, bedankt en is aan de slag gegaan om het project uit te voeren. Afhankelijk van de duur van het project kun je overwegen om je donoren tussentijds te informeren over de voortgang. Dat hoeft niet met grote teksten of lange verhalen, een kleine update wordt eveneens zeer gewaardeerd.

Als dan het moment is aangebroken dat je project is afgesloten informeer je donoren hier dan over voordat je doorsnelt naar een volgend project. Met wat mooie foto’s, wat korte tekstimpressies en een aantal quotes van je doelgroep kun je donoren laten zien wat hun bijdrage voor verandering brengt in het leven van anderen. Donoren verdienen het om geïnformeerd te worden.

Onze tip:

Als je een project wilt gaan starten bedenk dan ook hoe je omgaat met je donoren. Hoe en op welke momenten ga je ze bedanken en informeren. Een blije donor blijft of komt zeker terug.

Bedank en informeer en informeer en bedank!

 

 

Ontvang een gratis stappenplan fondsenwerving!

Check je mailbox binnenkort en veel plezier met het stappenplan fondsenwerving