Fondsenwerving

Vrij vertaald houdt fondsenwerving in: vragen om geld. Hoe mooi en geweldig je project ook is, het zal zelden gebeuren dat je geld ontvangt zonder erom te vragen. Jouw organisatie moet wedijveren met veel andere organisaties om de gunst van potentiële donoren zoals stichtingen, bedrijven of particulieren. Van groot tot klein en van landelijk tot regionaal/lokaal zijn er veel spelers op het charitatieve speelveld die net als jouw organisatie geld inzamelen om ergens het verschil te maken.

Juist dat vragen om geld roept bij velen een bepaalde weerstand op, je kunt toch niet zomaar om geld gaan vragen? Dat klopt! Als het goed is doe je dat niet zomaar, daar heb je een hele goede reden, een mooi project, voor. Ben je op zoek naar geld voor je project. Vraag er dan duidelijk en concreet om!

Ons standpunt is dat je altijd om geld mag vragen als er ergens nood is, belangrijk is dan dat je respecteert dat er, naast ‘ja’ ook ‘nee’ gezegd mag worden. Dus, vergeet nooit concreet te vragen en accepteer ‘nee’ met evenveel respect als ‘ja’.

 

Ontvang een gratis stappenplan fondsenwerving!

Check je mailbox binnenkort en veel plezier met het stappenplan fondsenwerving