Er worden heel veel mooie projecten gerealiseerd die bijdragen aan een betere wereld. Er zijn nog meer mooie projecten die (groot) gebrek aan geld hebben en daardoor moeizaam of helemaal niet van de grond komen.

Hoe komt het dat een mooi project vaak moeite heeft om voldoende financiering te realiseren? Vaak omdat onderschat wordt dat het vinden van financiering inhoudt dat gevraagd moet worden om geld. Grote(re) goede doelen geven daar nationaal en internationaal veel geld aan uit door te werken met geoliede marketingcampagnes die de hulpvraag duidelijk voor het voetlicht plaatsen.

De meeste projecten (lees goede doelen) zijn van bescheiden grootte en hebben geen geld om te investeren in marketingcampagnes. Dat betekent dat een belangrijke voorwaarde om succesvol te zijn zelf moet worden uitgevoerd. Inderdaad; VRAGEN OM GELD.

Nederlanders zijn over het algemeen bescheiden en hebben moeite met het vragen om geld. Het is gek, raar en ongepast. Dat is niet waar, op de juiste toon mag je alles vragen. Je moet echter ook accepteren dat de gevraagde nee kan zeggen. Probeer er op een vriendelijke manier altijd achter te komen waarom je een nee krijgt. Daar kun je in de toekomst je voordeel meedoen.

Of je nu aan een particulier, bedrijf of vermogensfonds vraagt, onderstaande tips helpen  je altijd om een beter resultaat te bereiken.

  1. Vergeet niet te vragen (denk niet dat er spontaan wordt gegeven)
  2. Vraag voor een concreet doel (bijvoorbeeld schoolbanken voor een school)
  3. Vertel wat het oplevert als het doel wordt gerealiseerd (dan kunnen bijvoorbeeld 30 kinderen naar school en krijgen ze onderwijs)
  4. Denk niet te groot (een mooi spreuk van moeder Teresa was: als je geen honderd mensen kunt helpen, help er dan een)
  5. Laat weten dat iedere bijdrage welkom
  6. Bedank en informeer degene die je gesteund hebben (daar moet je proactief in zijn)

Ontvang een gratis stappenplan fondsenwerving!

Check je mailbox binnenkort en veel plezier met het stappenplan fondsenwerving